HDCVI Видео рекордери

HDCVI Видео рекордери

Всички AHD или HDCVI или друг тип Аналогови системи за видеонаблюдение съдържат в себе си и видео рекордери. В началото на системите за видео наблюдение бяха видео записващи устройства работещи с видео касети. Техния наследник бяха DVR устройствата които на практика бяха нормални компютри с добавен хардуер за свързване на видео камери. По новите поколения DVR станаха специализирани като тази практика се запази до сега.HDCVI Видео рекордери Дахуа са най популярните устройства които ние влагаме в нашите системи за видеонаблюдение.

XVR1B04-08_Дахуа HDCVI Видео рекордери
Видео рекордери Дахуа

HDCVI Видео рекордери те са типичен наследник на DVR-ите които използвахме през последните години. Най важната им характеристика е броя камери които може да се свържат към едно устройство. При Дахуа най компактния вариант започва от 4 входа. Следващите на типични представители на видео записващите устройства са със 8 входа, 16 входа и 32 входа. Налични са варианти и с 64 входа но много рядко се използват т.к. се рискува работата на твърде голям брой камери при евентуална повреда в записващото устройство.HDCVI Видео рекордери Dahua

Параметри на записващите устройства

Трябва да се имат предвид някой важни параметри при сравняване и специфизиране на записващи устройства.

На първо място захранващото напрежение. Колко кадъра запис при каква резолюция предлага записващото устройство. Не слумайно някой производители предлагат запис при много висока резолюция с около 20-25 или 30 кадъра в секунда. Това е параметър които се наблюдава внимателно. Обикновенно за да се пести дисково пространство тези системи се пускат на около 10-15 кадъра запис.

Следващ параметър е какъв поток от информация може да поддържа устройството през LAN мрежа.

Начини на запис. Всички устройства поддържат детекция на движение ръчен режим, график, и т.н. Най популярния вариант е работата при motion detection.

Видео интерфейс. В зависимост от нуждите на потребителя може да се търсят по нетипични интерфеиси. Най популярните в момента са VGA и HDMI-high definition media interface.