HDCVI Видео камери

HDCVI Видео камери може да намерите при всеки доставчик на оборудване за Видеонаблюдение. Те са наследник на AHD камерите като имат някои дребни подобрения. Например при HDCVI камерите може да се използват съществуващи коаксиални кабели като сигнала може да се предава на разстояние до 800м. При линия от UTP или FTP разстоянието може да е 300м.

HDCVI Видео камери куполна Dahua

Камерите са снабдени с множество подобрения за по добра картина. Това не се удволетварява само с резолюцията която поддържа камерата. Една от функциите на съвременните HDCVI камери са:

Smart IR. При тази технология се осигурява по добра яркост на обекта при ниска осветеност и работа на камерата в черно бял режим. При Дахуа тази технология усилва сигнала при наличие на по далечно разположени обекти. Smart IR футкцията може да намерите не само при HDCVI Видео камери.

HDCVI Видео bullet камера

Степен на защита

Степен на защита при камерите за външен монтаж винаги е от порядъка на IP66 или IP67. това на практика гарантира работата на камерата при външни условия. Температурния им диапазон е от -40 до +60°С. Камерите могат за предават картина по няколко видео формата в т.ч. HDCVI, CVBS и по популярните аналогови формати.

HDCVI Видео камери. DH-HAC-HFW2249E-A - 2Mpx
DH-HAC-HFW2249E-A – 2Mpx

Параметри на 2Mpx HDCVI Видео камери.

Видео сензор 1/2.8″ CMOS- най популярния сензор за видео камери за видеонаблюдение.

Резолюция 1920(H)×1080(V), 2MP или 1080р достатъмна за наблюдение на вътрешни коридори, щандове, врати, витрини, и много други. Тази резолюция на практика осъществява най доброто съотношение между качество на картината и нуждата от дисково пространство. Трябва да се има предвид, че всяка камера е част от система за видеонаблюдение.

Минимална осветеност 0.001Lux/F1.0 което е една хилядна от лукса при положение, че през ясен ден осветеността е от порядъка на няколко хиляди лукса.

Фокусно разстояние 3.6mm с фиксиран обектив. може да е 3,2мм или вариофокален в зависивост от конкретния модел камера.

Ъгъл на покритие на камерата най често е около 90 градуса при 3,6мм. като при вариофокален обектив на камерата може диапазона да е от 45 до 120 градуса.