AHD Видео камери

Видео камерите са основен компонент от системите за Видеонаблюдение. AHD Видео камери се инсталират във всички съвременни системи. Техен предшественник бяха аналоговите видеокамери които над 20г. бяха единствен вариан за системите за видеонаблюдение.

AHD видео камерите са изключително удобни за модернизиране на съществуващи системи за видеонаблюдение. Това ги прави изключително популярни в днешно време. На практика при системи на 10 или по вече години може да подмените повредена с нова камера, само ако новата Ви камера е AHD.

Видове камери

Най общото разделение на камерите за видеонаблюдение е техния външен вид. То се отнася за всички видове камери- Аналогови, AHD, IP.

Най популярни са куполните камери. Те се характеризират с компактен и красив на вид външен вид. Външншят им вид ги прави подходящи за всички видове вътрешни помещения като: офиси, коридори, производства, зали и др. Подходящи са за външен монтаж понеже някои модели имат достатъчна степен на защита. Температурен диапазон от -30 градуса по Целзий.

AHD Видео камери 1080p куполна камера Дахуа
Дахуа DH-HAC-HDW2249T-A_1080p

Параметри и описание на камера DH-HAC-HDW2249T-A с резолюция 2Mpx. типичен представител на AHD Видео камери. Камера с WDR и 120dBA за запазване на високото качество на сигнала при използване на съществуващи коаксиални кабелни трасета. Със широка леща и CMOS сензор за създаване на изключително широк диапазон от цветове в сниките на камерата, което дава възможнаст за работа при нощни условия с осветеност от 1lux.

Технологията CDVI дава възможност за предаване на четири вида информация едновременно по коаксиалния кабел. Това са видео изображението, Аудио сигнал при моделите с вграден микрофон. Захранващо напрежение (Енергия за работа на камерата)-PoC и данни използвани за OSD менюто на камерата. Трябва да се има предвид, че всички параметри имат отношение към заеманото дисково пространство при запис.

WDR е функция при която снимки с много висок контраст заради светлината при която работи камерата се обработват от камерата така че да се получи изображение подходящо за използване.

3DNR e софтуерна функция на камерата да намалява шума в картината като сравнява две последователни снимки като премахва недостатъците възникнали в тях.