Лицево разпознаване

Панелите за лицево разпознаване светкавично набраха популярност веднага след избухване на пандемията от Covid 19. На практика те съществуваха и по рано но тяхната себестойност силно ограничаваше реализацията им на пазара.Такъв панел е панела Комелит. Панела е комплектован с 8″ LCD дисплей на който може да видите лицето си след като се приближите и да се преместите така че то да попадне в рамките на очертанието на екрана. Панела разпознава лица с маска с 99,7% точност което на практика е доста сигурен параметър за контрол на достъп т.к. не разпознатите няма да бъдат допуснати в помещението.

панел за лицево разпознаване

Лицево разпознаване

Разпознаването става на разстояние до 2м. като е много важно да се има предвид добрата осветеност. За измерване на температурата си обаче трябва да се позиционирате така че лицето Ви да попадне в очертанието на екрана. Панела може да съхранява информация за 20 хиляди души. Друга важна функция е че панела гласово упътва хората и ги напътства за техните действия. Панела е снабден с 8″ дисплей с резолюция от 1200 на 800 пиксела и достатъчна яркост. Добавянето на хора може да се направи директно чрез менюто на панела. Производителя е предвидил и изход за комуникация с контролер за система за контрол на достъп което му дава възможност да се интетрира към сградни системи. Освен това е снабден и с вход и изход за управление на врата или заключващо устройство. Без вграден захранващ блок и батерия. Панела е с предвидена възможност за монтаж на стена и монтаж на стойка.

Към всички функции на панела най важната в наши дни е възможността за безконтактно измерване на телесна температура. Това се извършва с точност от 0,3 градуса Целзии. Камерата която се намира в панела може да се използва и като обикновенна IP камера. В случай, че панела е свързан към LAN мрежата на обекта.

Двупосочна аудио връзка и алармиране при насилственно изключване са още от набора с функции на панела за лицево разпознаване.

 

степен на защита от IP66 означава че е водоустойчив.