Интегрирани системи за Контрол на достъп

Параметри на интегрирани системи за контрол на достъп

Първият важен параметър за една интегрирана система е колко врати могат да бъдат управлявани или менажирани. За големите системи това е цифра която на практика не маже да бъде достигната. Една интегрирана система може да включва във себе си над 100 различни обекта в различни точки на света. При такава система има множество контролери които изпращат информация към един общ сървър.

Интегрирани системи за Контрол на достъп

Всяка система в периферията си се състои от картов четец пред който трябва да се идентифицират преминаващите през вратите с контрол на достъп. Този четец може да е картов или кодова клавиатура или четец за пръстов отпечатък или за лицемо разпазнаване. Естественно различните производители предлагат и варианти с комбинации на тези четци. Всеки четец е свързан с контролер за управление на врата. Всеки контролер за управление на врата обменя информация с главния сървър за системата директно или през междинни главни контролери.  В друга посока контролерите за врати комуникират с четците за карти и управляват физическите устройства за управление на преминаването. Това са врати, бариери, шлюзове, Боларди и много други. На всеки обект се инсталират главни контролери които чрез интернет връзка обменят информация с главния контролер.

Интегрирани системи за Контрол на достъп

всъщност означава и това че системите за контрол на достъп работят като една система с останалите сградни инсталации и системи. За пример може да се даде на първо място връзката между системите за контрол на достъп и за известяване на възникнал пожар. В този случай едната система обевява евакуация а другата трябва да отвори вратите си в посока на евакуацията.

Интегрирана система

Интеграцията може да включва и системите за Сигнално охранителна техника. Например при включване на СОТ системата да връща че в някое от помещенията би трябвало да има човек който не е напуснал. Друг пример е системата за Видеонаблюдение. Например при отваряне на врата без системата да е дала команда да се показва на монитор камера която наблюдава тази врата.

 

 

 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *